Otvoreno prvenstvo Vojvodine i kvalifikacije za prvenstvo Srbije u karateu biće organizovano u nedelju 2 oktobra u Hali sportova Osnovne škole Moša Pijade u Debeljači.

Početak je zakazan za 9.30, a ovogodišnji domaćin je KK Energija iz Padine. 

Klub saradnik ove godine biće KK Spartak iz Debeljače, a organizator prvenstva je JKA Šotokan karate Savez Srbije i Srpska karate konfederacija. 

U okviru prvenstva nastupaće 30 klubova iz cele Srbije i Vojvodine. 

U nedelju 25. septembra odigrana je utakmica u okviru prvog kola Druge lige Vojvodine između Omladinskog rukometnog kluba Crepaja i RK Putinci iz Putinaca. 

Utakmica je završena ubedljivom pobedom ORK Crepaja, rezultatom 36:22.

Ork Crepaja je druga na tabeli sa dva boda, odmah posle Rume iz Rume. 

U drugom kolu Crepaja se sastaje sa timom PIK iz Prigrevice, i igraće u gostima. 

U sezoni 2022/23 Prve lige Srbije grupa „Vojvodina“  u rukometu za žene brojI 10 klubova. Protivnice rukometašicama Spartaka iz Debeljače u jesenjem delu biće ekipe: Železničar 2 iz Inđije, Gradnulica iz Zrenjanina,  Mladost iz Srpske Crnje,  Sloven iz Rume, Ruma iz Rume,  Laki iz Crvenke, Proleter iz Zrenjanina, Krule iz Sivca, Ravangrad iz Sombora.

Prvo kolo u novoj sezoni odigrale  crveno-bele u Sportskoj hali u Debeljači. Debeljača je pobedila  Gradnulicu iz Zrenjanina. 34:20.

U drugom kolu spartanke putuju u  Sombor.  

U okviru 7. kola Vojvodjaske lige grupa Istok koje je odigrano za dane vikenda, fudbaleri Poleta iz Idvora izgubili su od Crvene zvezde u Ruskom selu rezultatom 0 prema 1. Idvorci su trenutno sa 14 bodova na četvrtom mestu na tabeli. U narednom kolu igraju u OFK Kikinda.

7. kolo igralo se za dane vikenda i u okviru prve Južnobanatske lige. Fudbaleri Doline iz Padine pobedili su Potporanj rezultatom 6:0. Dolina je sa 10 bodova trenutno na 9. mestu na tabeli a Unirea na 14. mestu sa 5 boda nakon pobede protiv Partizana iz Uljme.

U istoj ligi Spartak 1911 igrao je nerešeno sa Partizanom iz Gaja sa rezultatom 1:1. Debeljački fudbalski klub je sa 11 bodova na 9. mestu na tabeli. U narednom kolu Spartak putuje u Banatsko novo selo gde će snage odmeriti sa tamošnjom Slogom 02.10.2022. Utakmica počinje u 15:30.

U opštinskoj ligi Pančevo, Kovin, Kovačica, Opovo u oviru trećeg kola Pobeda iz Samoša izgubila je od ekipe Vojvodine iz Crepaje rezultatom 1 prema 4. Samošani su trenutno na 9. mestu na tabeli, a Vojvodina Crepaja na 6 mestu. Kovačička Slavija je u istoj ligi izgubila od ekipe Tempo Sefkerina rezultatom 2:3. Fudbaleri iz Kovačice su sa 6 bodova trenutno na 7 mestu na tabeli a igrači Vojvodine iz Crepaje sa 6 boda na 6 mestu. Narednog vikenda Slavija igra sa Kolonijom iz Kovina a Vojvodina igra sa Borcem iz Sakula. Sve utakmice zakazane su za 15.30.

Karate klub Kovačica nastupio je u nedelju 18. septembra na Međunarodnom turniru u Somboru u organizaciji tamošnjeg Karate kluba Ravangrad. Kovačica je nastupila sa tri takmičara, koji su osvojili tri medalje. Raša Stepović je osvojio srebro, dok su Vanja Roglić i Branka Milenković osvojili bronzu. Trener Dragan Vukelić je za RTVOK naveo da je zadovoljan postignutim rezultatima i osvojenim medaljama, ali su takmičari daleko od vrhunske forme. Naredno takmičenje na kom će nastupiti karatisti KK Kovačica biće održano u Boru 24. septembra.

Strana 1 od 396

POLITIKA